Mama zijn is hotspots zoeken

Hier vind je pinda vrije hotspots geschikt met kinderen. Plekken waar je wilt en kan zijn met allergieën, die ook leuk zijn voor de mama’s (en papa’s). Ook plekken die ik tegenkom met een goede allergenen kaart vind je hier terug.

Tiny Tribe, Sassenheim

Per ongeluk zag ik het voorbij komen op instagram; Tiny Tribe. Nog geen half jaar open maar nu al mijn favoriete koffie drink spot met Dex. In the middle of.. Sassenheim. Een plaats die je moet kennen om er te komen. Midden in de winkelstraat. Het grote bord aan de bovenkant van het pand, Kids & Coffee, kan niet missen. Toch moet je even goed opletten dat je er niet voorbij loopt. Je moet hier een zijstraat van de Hoofdstraat in. Een ontmoetingsplaats gericht op kinderen en families. Al bij het zien van de etalage wil je naar binnen. Gekleurde bollen voor het raam,  bankjes voor de deur, en een emmer water met bootjes. Buiten is het al leuk. Voor mij gelijk de uitdaging om mijn kind überhaupt hier binnen te krijgen. 

En toen was er koffie.. op deze toffe plek kan je dus naast bijzondere cadeaus kopen ook koffie drinken. Er is een kleine kaart met koffie/ thee en een zoet gedeelte met taartjes of Tony’s chocolade. Voor de kindjes is er Baby Cino met confetti en staan er biologische rozijntjes, speltkoekjes en krentenbollen op de kaart. En hoera voor ons is deze plek pinda vrij! De taartjes worden extern, maar zelf gemaakt. Let op: er wordt hier wel gebruik gemaakt van andere noten. Tijdens de koffie kunnen kindjes hier spelen met de houten treinbaan of kleuren op het kleurbord. Alles waar je mee kunt spelen wordt ook verkocht in de winkel. Niet onbelangrijk, ondanks de kleine ruimte is er hier een toilet en baby verschoonruimte.

Wat bijzonder is, is dat dit de eerste plaats in de gemeente Teylingen is met publiek water. Een herbruikbare fles kan je hier gratis vullen met kraanwater. 

Deze plek voelt aan als een kneuterige huiskamer, in de beste zin van het woord. De eigenaresse, ik mocht haar gelijk Jacq noemen, heeft een enorme gunfactor. Dat deze winkel haar droom is, is aan alles terug te zien. Van dinsdag t/m zaterdag staat zij zelf met veel passie in de winkel. Iedereen is welkom in haar Tiny Tribe. Adres: Charbonlaan 1, Sassenheim

www.tinytribe.nl

Kleine Planeet, Leiden

Foto:@shoot.mi.photography

Sinds 4 maanden zijn ze open; Kleine Planeet, midden in het centrum van Leiden. Conceptstore en Familycafé. In het leukste gedeelte van de stad want op woensdag en zaterdag hebben ze hier de markt voor de deur. Compleet ingericht op mama’s (en papa’s) met kids. Als je hier binnen stapt dan voelt het alsof je in Amsterdam bent. Dit is wat Leiden nog miste. Eerst de kinderwagen parkeren doe je in de Conceptstore die aan het restaurant gedeelte vast zit. Gevaarlijk want naast deze parking staat een grote houten auto, of was het een vliegtuig? Waar mijn dreumes niet uit te slaan is. Dan sta je dus zomaar 10 min. in de winkel. Waar overigens ook genoeg te zien is. Speelgoed, accessoires voor de kinderkamer, ze hebben hier veel en je wilt alles hebben. Niet goed voor je portemonnee. Ook een kinderkapster is hier regelmatig aanwezig. 

In het café zelf zijn meerdere speelhoekjes, en kleurplaten/boekjes voor aan tafel. Ook de toiletten hebben genoeg ruimte om je kindje te verschonen, aan alles is gedacht. En alles klopt, de houten inrichting en de pasteltinten komen door het hele café terug. Het doet Scandinavisch aan. Wat een verademing dat het hier niet uitmaakt als je kindje een keer hard schreeuwt. Of erger nog, een driftbui krijgt zoals die van mij. Omdat hij in het vliegtuig in de winkel wilde blijven zitten. Waar ik hier met een rode kop mijn kind stond te kalmeren bleef het personeel super relaxt. We zijn hier wel wat gewend kreeg ik gelijk te horen. Fieuw. Fijn. 

Maar het belangrijkste voor ons is dat ze hier heel bewust bezig zijn met allergieën. Één van de eigenaren heeft een zoontje met een lactose allergie. Zij weten hoe het voelt om overal op te moeten letten. Daarnaast willen ze ook rekening houden met de mama’s die borstvoeding geven, en op willen letten op wat ze naar binnen schuiven. Kleine Planeet is geheel pinda vrij. Let op; ze werken wel met noten. Er staat voor de kids bijvoorbeeld een blije boterham met amandelpasta op de kaart. Naast biologische rozijntjes/ rijstwafels en suikervrije snoepjes staat ook een mini portie van de huisgemaakte soep op de kaart. Of gewoon een biologisch potje babyvoeding. Op de lunchkaart is keuze uit lactosevrije en glutenvrije gerechten. Ook de taartjes zijn lactosevrij, of lactose EN glutenvrij. Zoals de heerlijk gezonde dadeltaart. Wat ik zelf ideaal vind is de babyccino. Een kopje geschuimde melk (ook hier is keuze in) zodat je kindje lekker koffie mee kan drinken.. Voor de mama’s is er ook genoeg keus; van huisgemaakte broodjes tot een Pokebowl. Alles voor een schappelijke prijs. Schroom hier niet om te vragen, omdat bijna alles zelf gemaakt is hebben ze overal een antwoord op. Een verademing voor een control freak als ik. Wij komen zeker terug, met of zonder gillende dreumes.
Kleine tip; ben je zonder kids dan moet je hier misschien voorbij lopen ;). Adres: Kleine Planeet, Botermarkt 26 Leiden

http://kleineplaneet.nl

About

admin

0 comments
Comments are closed.