Mama zijn is wie?

Mama zijn is wie?

Manon van der Kleij-Oplaat, getrouwd met Frank en mama van Dex (08-09-2017).

And so the adventure begins..

Vanaf 4 maanden werd Dex een zorgenkindje; hij kreeg het RS virus, en veel problemen op KNO gebied. Meerdere operaties en veel slapelozen nachten volgden. Toen kwam met 10 maanden de Climax; Dex bleek een ernstige vorm van pinda allergie te hebben. En nu gaan wij pinda vrij door het leven. Ik wil je met mijn blog bewust maken van de ernst van allergieën. Je meenemen in mijn zoektocht naar een pinda vrij leven. Met een allergie kun je 100 worden maar ik zie nu O-VE-RAL pinda’s. Meer weten geeft vertrouwen, en de info die ik verzamel wil ik overbrengen op andere mama’s. Ik zal het vooral hebben over de pinda maar wellicht kom ik gaandeweg ook dingen tegen die voor andere allergieën interessant kunnen zijn. Mama zijn is al een zoektocht op zich. Het is het allermooiste cadeau maar brengt ook onzekerheid mee. Doe ik het wel goed, is dit wel verantwoord, wat vinden andere mama’s hiervan? Een kinderarts zei mij dat hij nooit aan een moedergevoel twijfelt. Dat mijn gevoel steeds mijn sterkste raadgever is heb ik de afgelopen maanden wel geleerd. Ik denk dat ze dat bedoelen met mom power!

Mijn quilty pleasure pindakaas

Ik probeer altijd de positieve kant van alles te zien. Ik ben niet zweverig, maar geloof wel dat dingen gebeuren met een reden. Als mama ben ik me daar meer bewust van geworden, gaat me dit beter af. Meestal dan. 

Ik heb graag gelijk en kan je goed overtuigen van mijn gelijk. Ook als ik weet dat het niet zo is. Noem het eigenwijs, ikzelf vind dat ik gewoon heel overtuigend ben. Anderen zullen over mij zeggen dat ik soms het bloed onder je nagels vandaan haal. Ik word blij van bloemen kopen, niet in een bos maar losse bloemen door elkaar. En van koffie drinken in de ochtend. Liefst buiten in de zon. Ik ben perfectionistisch, maar 2 verschillende sokken dragen vind ik geen probleem. Autorijden daar word ik ontspannen van. Mijn guilty pleasure is tijdens het autorijden hard meezingen met Hollandse hits. En o ja, pindakaas met nootjes was er ook één. Ik zeg was want elke ochtend pindakaas dat gaat niet meer. Iets wat ik jaren lang heb gedaan. Elke ochtend. Ook toen ik zwanger was. Dit heeft dus geen invloed op het wel of niet ontwikkelen van een allergie. 

Work, work, work, work, work

Mama zijn is al een baan op zich, respect voor alle fulltime mama’s. Naast mama zijn werk ik voor het allermooiste surfmerk, O’Neill. Mijn werk is mijn passie, en tegelijkertijd mijn afleiding om even geen mama met zorgen te zijn. Ook wil ik mezelf blijven ontwikkelen, leren, mensen ontmoeten. Ik noem het buitenspelen. Ik ben denk ik een leukere mama als ik werk. Ook al voelt dat soms dubbel. 

Mama zijn is Peanuts, toch? 

Prev

Nieuwtjes

Related Posts
0 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *